ABC Grupp müüs Pärnus ära Selveri kinnistu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABC Grupp müüs kinnistu, kus tegutseb Mai Selver, Mai Keskus OÜle.
ABC Grupp müüs kinnistu, kus tegutseb Mai Selver, Mai Keskus OÜle. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ärimees Jüri Vipsi firma ABC Grupi ASi tütarettevõte ABC Vara AS müüs esmaspäeval sõlmitud lepinguga maha Pärnus asuva kinnistu, mida kasutab üürilepingu alusel kaubanduskontsern A-Selver AS.


Müüdud kinnistu asub Pärnus aadressil Papiniidu 42, selle pindala on 4908 ruutmeetrit, teatas ABC Grupp.

ABC Grupp märkis, et kinnistumüügi eesmärk oli võlakirjade lunastamiseks vajaliku ressursi hankimine.

Kinnistu müügihind oli 51,7 miljonit krooni ja tehingu tulemusena langeb ABC Grupi ASi konsolideeritud varade ning võlakohustuste maht 37,4 miljoni krooni võrra. Tehingust tulenev kahjum on 2,3 miljonit krooni.

Kinnistu ostja on Mai Keskus OÜ, keda tehingu juures nõustas Solution Management OÜ. See firma on viimaste aastate jooksul aktiivselt osalenud ärikinnisvara arendamisel, ettevõtte tuntumad projektid on Rannarootsi keskus ja Tabasalu kaubanduskeskus.

Mai Keskus OÜ omanik on Roleston Investeeringud OÜ, mis omakorda kuulub Küprosel registreeritud ettevõttele.

ABC Grupi AS peab 18. juunil lunastama 6,2 miljoni euro ulatuses võlakirju.

ABC Grupi AS on Eesti kapitalil põhinev hulgi- ja autokaubanduskontsern, mille tütarettevõtted on Abestock AS, ABC Motors AS, ABC Vara AS ja Agora Logistika AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles