Teleseriaal võetakse linti Pärnumaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kälimeeste” režissöör Rando Pettai võtteplatsil vägesid juhtimas.
“Kälimeeste” režissöör Rando Pettai võtteplatsil vägesid juhtimas. Foto: Anniki Leppik

Sellel ja tuleval nädalal võetakse Pärnumaal Sauga vallas linti TV3 uus teleseriaal “Kälimehed”, 12osaline sarifilm jõuab teleekraanile sügisel.

Sarja tegevus toimub tänapäeva Eestis ühe vaikse linnakese vaiksel kõrvaltänaval. Vaikelule tuleb aga lõpp, kui Endla teatri näitleja Sepo Seemani kehastatud Urmase ja tema naise Riina (Hilje Murel) kõrvalmajja kolib Riina õde Rebekka (Merle Palmiste) koos oma uue mehe Raivoga, kelle osa mängib Peeter Oja. Vürtsi lisab meeste ämm (Ene Järvis), kes oma täiskasvanud tütarde elu elab vaat et aktiivsemaltki kui enda oma.

Peeter ja Raivo on olemuselt vastandid ja nende naised omavahel nagistanud lapsest saadik. Sellest kooslusest hakkab lahti rulluma lugu, milles on koht suurele osale eestlastest tuttavatel argimuredel, mis, tõsi küll, on valatud komöödiavormi.

Päeval, mil Pärnu Postimees seriaali sündi Eametsa külas uudistamas käis, osalesid võtetel Seeman, Palmiste ja Oja. Kolm ülesvõetud stseeni beebihälli soetamisest, hinnalise veinikollektsiooni siltide mahapesemisest ja jandist hoovil kasvava õunapuu ümber andsid aimu, et “Kälimeestes” on omajagu elutervet huumorit, killuke naivismi ja hetki, millega televaatajad end samastada saavad.

Huumorit jagus küllaldaselt võtete vahelegi, kuid koosluselt Seeman-Palmiste-Oja vähemat ei ootakski.

Millise väikelinna ja tänavaga on tegemist, sellel pole “Kälimeeste” produtsendi Olavi Paide sõnade järgi sarja seisukohalt suurt tähtsust. Et filmimiseks valiti just Pärnumaal asuv paik, sõltus logistilistest põhjustest.

Kas Eametsa külarahvas koduhoovil toimuvatest filmivõtetest teadlik on, ei osanud Paide öelda, kuid seni pole agarat uudistamist võtteplatsi ümber toimunud. Suur osa seriaalist võetakse lindile kahes eramajas või nende hoovil, sekka kaadreid mujalt Eestimaa paikadest.

Küsimusele, mille poolest “Kälimehed” erineb teistest kohalikel telekanalitel jooksvatest lavastustest, vastas Paide, et uudne on kas või näitlejate valik, keda sellises koosseisus teleekraanil pikalt näinud pole. Detailselt ei soovinud Paide lavastuse sisu lahata, et üllatusmoment enne sarja avalikkuse ette jõudmist ei kaoks.

“Kälimeeste” võtted toimuvad Sauga vallas augustikuuski. Sari jõuab ekraanile tänavu sügisel, selle režissöör on Rando Pettai, eestlaste argielu kirjutas stsenaariumiks Peep Pedmanson. Kõrvalosades löövad kaasa armastatud Eesti näitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles