Kontrollitud ettevõtetest viiendik eksis eurohinna esitusel

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka turul on mõnel kauplejal hinnad näidatud nii kroonides kui eurodes. Paraku pole eurodes näidatud hind alati korrektselt ümber arvestatud.
Ka turul on mõnel kauplejal hinnad näidatud nii kroonides kui eurodes. Paraku pole eurodes näidatud hind alati korrektselt ümber arvestatud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal on eurohinna esitust kontrollitud alates juuli algusest 38 ettevõttes, rikkumisi avastati kaheksa.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnutsi puudus viiel korral ettevõttes hind eurodes, kord kasutati vale ümberarvutuskurssi ja kahel juhul oli eurohind valesti ümardatud.

Kuue ettevõtte puhul korraldati väärteomenetlus ja määrati trahve kokku 2300 krooni.

“See on keskpärane tulemus, Pärnu kohta mitte eriti halb,” kommenteeris Turetski. “Samal ajal on väga raske praegu võrrelda maakondasid, kuna puhkusehooaja tõttu kontrollijate arv piirkonniti varieerub.”

Turetski hinnangul parandatakse puudused üldjuhul ruttu, kuid tema andmeil on tarbijakaitseameti inspektorid kohanud mitmel pool arrogantset suhtumistki. “Eestis esineb puudusi laias laastus pooles ettevõtetest,” kommenteeris ta. “Siiski ei saa sellest põhjapanevaid järeldusi teha, võib-olla on tegu õnnetu kokkulangemisega.”

Tarbijakaitseamet jätkab eurohinna esitluse kontrolli ja alates esmaspäevast riputatakse ameti veebilehele iga nädal üles nimekiri nendest ettevõtetest, kus esines puudusi. Pärnust on musta nimekirja praeguseni sattunud vaid Port Artur 2s asuv kohvik Portaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles