Külastuskeskuses avati Vaasa infopunkt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasa Pärnu seltsi esimees Raimo Vahtera.
Vaasa Pärnu seltsi esimees Raimo Vahtera. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel ning Vaasa ja Pärnu seltside esindajad avasid laupäeval raekojas Pärnu külastuskeskuses Vaasa infopunkti.

Vaasa on alates 1956. aastast Pärnu sõpruslinn Soomes. Aastate jooksul on paljud Pärnu ja Vaasa pered omavahel suhelnud, suvel tuleb Vaasast Pärnusse iga nädal kolm-neli bussitäit turiste.

Vaasa Pärnu seltsi esimehe Raimo Vahtera initsiatiivil avati 4. mail Vaasa raamatukogus Pärnu infopunkt. Laupäeval oli Pärnu kord külastuskeskuses Vaasa nurgake avada, et pärnakatel ja Pärnu külalistel tekiks huvi Vaasa vastu.

Külastuskeskuses on Vaasa vapp, viirg ja linna tutvustavad infomaterjalid. Eraldi töötajat Vaasa infopunktis pole, linna kohta käivat infot jagavad külastuskeskuse töötajad.

Remmeli sõnutsi annaks kahe linna vaheliste sidemete tugevdamiseks veel palju teha. Kui praegu üle Kesklinna silla Endla teatri poole sõita, teavad vaid vähesed, et silla ja teatri vahele jääb Vaasa park.

Pärnu Vaasa seltsi esimehe Vambo Talu andmeil elab Pärnus 500-700 soomlast. “Üks võimalusi oleks nende kaasamiseks Pärnus Soome selts asutada,” rääkis ta.

Seni on Vaasas Pärnuga suhete arendamise vastu rohkem huvi tuntud kui vastupidi. Sealsel Pärnu seltsil on 270 liiget.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles