Lõppes tasulise parkimise ja rannavalve hooaeg

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eile oli viimane tööpäev Pärnu rannavalvuritel, ühtlasi lõppes ranna rajoonis kehtinud suvine tasuline parkimine.

Pärnu rannas valvet pidanud General Security Service’i vahetusevanem Tiit Kuningas ütles, et kõige pingelisem töö oli rannavalvajatel juulis.

„Rekordpäevadel loendasime Pärnu rannas 25 000 inimest,“ ütles ta. Juunis ja augustis, kui ilmad olid jahedamad ja rahvas plaaþile tormi ei jooksnud, oli rannavalvelgi tööd vähem.

Viimastel päevadel on Pärnu rannas mõõdetud veetemperatuuriks 15-16 kraadi ja lehvinud punane lipp. Ometi pole jahe vesi rannalisi eemale peletanud. Eilegi lõunal oli rannavalve teatel vees paar suplejat.

„Jahedama ilmaga on vees peamiselt Soome perekonnad,“ märkis Kuningas. „Põhjamaa rahvas veidi jahedamat vett ei pelga. Eestlasi käib sellise veetemperatuuriga vähe ujumas.“

Eile oli ranna rajoonis suvehooaja viimane päev, kui selles piirkonnas parkimise eest tasu küsiti. Tänasest järgmise aasta juunini ranna rajooni tänavatel parkimise eest maksma ei pea.

Küll jääb tasuliseks Pärnu kesklinnas ja turu juures parkimine. Kesklinnas on parkimine tasuline tööpäeviti 8-18. Turu lähedale auto jätmise eest küsitakse tasu argipäeviti 8-14.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles