Järvesalu istungil kaalutakse kokkuleppemenetlust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu (paremal) ja Raivo Fridolin kohtusaalis süüaluste pingis.
Vello Järvesalu (paremal) ja Raivo Fridolin kohtusaalis süüaluste pingis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna Pärnu maakohtus alanud kohtuprotsessil endise Pärnu linnapea Vello Järvesalu ja AS Oma Ehitaja endise projektijuhi Raivo Fridolini üle tehti kuni kella 16ni vaheaeg, et osapooled saaksid kaaluda kokkuleppele jõudmist.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Järvesalu omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Süüdistuse järgi kasutas Pärnu linnale kuuluvat taastusravikeskust juhtinud Järvesalu ettevõtte vara enda huvides, tasudes 51 973 krooni eest isiklikke kulutusi. Muuhulgas võltsis Järvesalu süüdistuse kohaselt kaht arvet, mis esitati Estonia raamatupidamisele.

Veel süüdistatakse Järvesalu selles, et tema eestvedamisel pani Estonia terme ehitanud AS Oma Ehitaja projektijuht Raivo Fridolin toime omastamise.

Süüdistuse järgi on 2007. aasta oktoobrist kuni 2008. aasta maini ehitusfirma kuludesse kantud ja ettevõtte tasutud Estonia termide ehitamise kattevarjus üle 780 000 krooni kulusid, mis on tegelikult seotud Järvesalu tuttavale kuuluva maja renoveerimisega.

Fridolinile on esitatud süüdistus, et ta omastas Järvesalu huvides Oma Ehitaja vara.

Karistusseadustik näeb suures ulatuses omastamise eest ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse, dokumendi võltsimise eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse ning võltsitud dokumendi kasutamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kokkuleppemenetlus tähendab karistuse prokuratuuri ning süüdistatavate ja tema esindajate vahel kokku leppimist. Kui lühimenetluses vähendatakse karistust kolmandiku võrra, siis kokkuleppemenetluses sellist kohustust ei ole.

Järvesalu on varem väitnud, et ta ei ole seadust rikkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles