Pärnu öiste põlengute taga on arvatavalt kellegi kuri käsi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuripõleng Pärnus Nikolai tänaval.
Kuuripõleng Pärnus Nikolai tänaval. Foto: Ardi Truija

Lääne päästekeskuse menetlejad vaatasid täna päeval üle Pärnu kesklinnas öösel toimunud kuuripõlengute sündmuskohad ja tegid esialgse järelduse, et põlengud said alguse kellegi kurja käe läbi.

Päästekeskuse valvepressiesindaja Viktor Saaremetsa teatel külastasid põlengukohti päästekeskuse menetlejad koos politseiga.

„Tuvastati, et põlenud hoonetes ei asunud küttekehi ega olnud seal elektrit. Samuti pole põhjust eeldada hooletust,“ sõnas Saaremets. „Menetlejate hinnangul on arvatavasti mängus kellegi kuri käsi.“

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki jutu kohaselt polnud täna keskpäeva paiku öiste põlengute uurimiseks kriminaalmenetlust veel alustatud. „Esmalt annavad päästjad oma hinnangu ja seejärel selgub, kas või mille alusel uurimist alustada."

Samas rõhutas Grak, et kui keegi nägi või teab midagi öiste põlengute kohta Pärnus, tuleks sellest politseile teada anda.

Ööl vastu laupäeva põlesid Pärnu kesklinnas lühikeste vaheaegade järel kolmes kohas puukuurid ja ohtu sattusid elumajad.

Ka eelmisel nädalal põlesid Pärnu kesklinnas öisel ajal puukuurid. Toona teatas Lääne päästekeskus, et Pärnu kesklinnas toimunud kahe tulekahju tekkepõhjus oli esialgsel hinnangul süütamine. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks algatas Lääne ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles