“Sookoll” hõivab nädalavahetusel Potsepa ümbruse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born
Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born Foto: Urmas Luik

Kaitseliidu Pärnumaa malev korraldab nädalavahetusel tavakohase sõjalis-sportliku patrullvõistluse “Sookoll”, mis hõlmab Audru vallas Potsepa karjääri ja selle ümbrust.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born märkis, et võistlusel osaleb üle 100 kaitseliitlase.

Kolmandat aastat lähevad võistlusrajale harjumuspäraste neljaliikmeliste võistkondade asemel kümneliikmelised meeskonnad ehk terve jagu korraga.

”Ehkki üritusel on pikaajaline ajalugu, on üle-eelmisest aastast oluliselt muudetud võistluse formaati,” selgitas Born.

Võistkonda kuulub kümme liiget ehk võistkonna esindaja ja jalaväejagu, milles on üheksa liiget: jaoülem, jaoülema abi, tankitõrje-granaadiheitur ja tema abi, kuulipildur ning tema abi, laskur-sidemees, laskur-sanitar ja laskur-autojuht.

Major Borni selgituse järgi paneb esimene, pikem etapp proovile jao võimekuse, teises osas hinnatakse selle liikmete erialateadmiste ja -oskuste taset.

”Kuna võistluste käigus toimuvad lahinglaskmised, palub korraldav toimkond seenelistel sellel laupäeval-pühapäeval Potsepa ümbrust vältida,” rõhutas malevapealik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles