Valgerannast leitud pommid lasti Potsepal õhku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal, kui veetase Pärnu lahes langes keskmisest 70 sentimeetrit madalamale, tuli Valgerannas, kus rahvas suvel peesitamas ja suplemas käib, mereveest päevavalgele tosin Vene lennukipommi ja viis mürsku.

Õnneks on ohtlikud leiud nüüd Potsepa karjääri toimetatud, kus käib nende kahjutuks tegemine, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lääne-Eesti pommigrupi juhataja Janek Sõnum ütles, et üldiselt peavad inimesed roostes pommi või lahingumoona sageli vähemohtlikuks, aga see pole kaugeltki nii.

"Tegelikkuses tähendab see seda, et mida koledamaks nad muutuvad ja rohkem roostes on, seda ohtlikumaks nad lähevad aja jooksul," rääkis Sõnum.

Leitud kahingumoona ei tohi mingil juhul katsuda ja sellest tuleb kohe teatada numbril 112. “Lahingumoona puhul tuleb meelde jätta, et mitte kunagi ei tohi seda puudutada ega liigutada. Seesama väike liigutamine võib lahingumoona plahvatama panna," märkis Sõnum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles