Hiiglaslik küberpettus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Saksa prokuratuur nõuab Eestilt välja nelja vene rahvusest Eesti kodanikku, keda kahtlustatakse inimeste pangakontodelt vähemalt 1,2 miljoni euro ehk 18,7 miljoni krooni varguse ettevalmistamises. Eesti riigiprokurör Piret Paukštys ütles Postimehele, et Eestis on kahtlustus esitatud neljale vene rahvusest 20. eluaastates kodanikule. Tegemist on alaliselt Eestis elanud isikutega, keda kahtlustatakse arvutikelmuses, pahavara levitamises ja rahapesus. Suure tõenäosusega lähevad nad kohtu alla Saksamaal.

3. augustil tabatud mehed panid “Aktuaalse kaamera” andmetel arvutikuriteod toime Lasnamäe korteris. Saksa politsei teatel on tegemist sealmail suurima internetipettusega, mille korraldajate sekka kuulusid peale Eesti kodanike kaks sakslast ja inglane. Grupeering, kes toimetas kannatanute arvutitesse Troojalaseks kutsutud viirust, õnnestus Saksa politseil koostöös Suurbritannia ja Eesti prokuratuuriga tabada operatsiooni “Katjuša” käigus. Ühtekokku tuvastati 2,5 miljonit viirusega nakatatud arvutit, neist 400 000 asus Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles