Vändras langeb soojuse hind

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katlamaja. Foto on illustratiivne.
Katlamaja. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Maagaasi sisseostuhinna odavnemise tõttu langetab aktsiaselts Adven Eesti 1. novembrist soojuse hinda Vändra võrgupiirkonnas nii era- kui äriklientidele üheksa protsenti ja soojuse uus hind on seal nüüd senise 64,09 euro asemel 57,98 eurot megavatt-tunni eest.

Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam selgitas, et kuna Adveni kaugküttepiirkondades on valdavalt kasutusel maagaas, mängib soojuse hinnakujunduses olulist rolli maagaasi sisseostuhind.

„Lähiaastatel näeme ette jätkuvat soojuse hinna langust nii era- kui ka äriklientidele,“ ütles Heinam. „Oleme seadnud sihiks viia 2020. aastaks 14 võrgupiirkonda üle hakkpuidule. Biomassi kasutamine on maagaasist veelgi soodsam ja ühtlasi keskkonnasõbralikum. Adveni üle kümne miljoni euro suurune investeering annab klientidele võrreldes maagaasiga umbes 20 protsenti säästu."

Heinami kinnitusel ei ole lähikuudel soojusenergia hinnatõusu ette näha ja sel talvel saavad firma kliendid soojuse eest varasemast tunduvalt väiksemaid arveid.

Küttehinda mõjutavad ka kaugküttevõrgu seisukord piirkonnas ja võrku tehtud investeeringute suurus ning sellest tulenevad soojuse kaod, samuti sõltub soojuse hind seadmetest, nende vanusest ja efektiivsusest. Olulist rolli mängib ka soojustarbijate arv ehk kui suur on kaugküttepiirkond.

Jooksvat infot soojuse hindade kohta avaldab Adven oma kodulehel internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles