Viisnurk kasvatas käivet ja kasumit

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Viisnurk.
AS Viisnurk. Foto: Ants Liigus

Puidutöötlemisettevõtte AS Viisnurk käesoleva majandusaasta kolmanda kvartali käive oli 55 miljonit krooni, kasvades võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 15,9%.

Ettevõtte konsolideeritud puhaskasum oli 2,7 miljonit krooni. Eelmise aasta III kvartaliga võrreldes on kasum kasvanud 4,2 miljonit krooni.

Viisnurga mööblivabrikus oli III kvartali käive 20,6 miljonit ja kasum 1,1 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, on vabriku käive vähenenud 1,6 miljonit ja kasum kasvanud 0,7 miljonit krooni.

Ehitusmaterjalide divisjoni III kvartali käive oli 31,6 miljonit ja kasum 3,1 miljonit krooni. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas divisjoni käive 42% ehk 9,3 miljonit ja kasum 1,6 miljonit krooni.

AS Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul on ehitusmaterjalide divisjoni käibe kasv tulnud osaliselt Soomest, kus ehitustegevus on aktiviseerunud, kuid suur osa käibe kasvust on saadud Aasia turgudelt.
„Turgude lõikes on ehitusmaterjalide müük kasvanud Venemaale, Ukrainasse, Lätti ja Rootsi, alustasime müüki Aasiasse,” ütles Kivistik. “Oleme oma jätkusuutlikkuse üle uhked, ekspordime toodangust ligi 80% väljapoole Baltimaid. Ilma Viisnurgas töötava tugeva ja asjatundliku meeskonnata poleks seda teha suutnud.“

Kivistiku sõnul on Viisnurga tütarfirma SKANO mööbli jaemüük enim kasvanud Ukrainas ja vähenenud Leedus.

„Mööbli jaemüük on III kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 4,1%. SKANO tulemus on mõjutatud Ukraina grivna nõrgenemisest. Usume, et Ukraina on saavutanud poliitilise stabiilsuse ning see parandab riigi majanduskliimat, mistõttu avasime kolmandas kvartalis ühe kaupluse Dnepropetrovskis ja ühe Kiievis,“ ütles Kivistik. Tema sõnul plaanib ettevõte järgnevas kvartalis suurimat käibe kasvu ehitusmaterjalide divisjonis, kuid ka väikest mööbli hulgi- ja jaemüügi kasvu kõigis riikides, kus tegutsetakse.

AS Viisnurk tegutseb mööbli ja sisustuskauba jaekaubanduse ning mööbli ja ehitusmaterjalide tootmise valdkonnas. Viisnurga äriüksusteks on mööblidivisjon ja ehitusmaterjalide divisjon. Mööblidivisjoni kuulub Ukrainas ja Baltimaades tegutsev mööblikaupluste kett SKANO ja täispuidust kodusisustusmööblit valmistav mööblivabrik. Osaühingul SKANO on tütarfirmad Lätis, Leedus ja Ukrainas. SKANO mööblikaupluste ketis on kokku 12 kauplust: Tallinnas, Pärnus, Riias, Vilniuses, Kaunases, Kiievis kolm, Donetskis, Harkovis ja Dnepropetrovskis kaks.

Ehitusmaterjalide divisjonis toodetakse ja turustatakse kahte pehmetel puitkiudplaatidel baseeruvat tootekategooriat: soojus- ja heliisolatsiooni otstarbel kasutatavaid üldehitusplaate ning seinte ja lagede siseviimistlusplaate.
Kontserni peamisteks turgudeks on Skandinaavia, Venemaa ja Ukraina ning Baltimaad.

AS Viisnurk on noteeritud Tallinna börsil alates 5. juunist 1997. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles