Viisnurk kasvatas käivet ja kasumit

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Puidutöötlemisettevõtte AS Viisnurk käesoleva majandusaasta kolmanda kvartali käive oli 55 miljonit krooni, kasvades möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 15,9%, teatas Viisnurk.

Ettevõtte konsolideeritud puhaskasum oli 2,7 miljonit krooni. Eelmise aasta III kvartaliga võrreldes on kasum kasvanud 4,2 miljonit krooni.

Viisnurga mööblivabrikus oli III kvartali käive 20,6 miljonit ja kasum 1,1 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, on vabriku käive vähenenud 1,6 miljonit ja kasum kasvanud 0,7 miljonit krooni.

Ehitusmaterjalide divisjonil oli 31,6miljonilise käibe juures kasum 3,1 miljonit krooni. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas käive 42% ehk 9,3 miljonit ja kasum 1,6 miljonit krooni.

AS Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku (pildil) sõnade järgi on ehitusmaterjalide divisjoni käibe kasv tulnud osaliselt Soomest, kus ehitustegevus on aktiviseerunud, kuid suur osa käibe kasvust on saadud Aasia turgudelt.

“Turgude lõikes on ehitusmaterjalide müük kasvanud Venemaale, Ukrainasse, Lätti ja Rootsi, alustasime müüki Aasiasse,” ütles Kivistik. “Oleme oma jätkusuutlikkuse üle uhked, ekspordime toodangust ligi 80 protsenti väljapoole Baltimaid. Ilma Viisnurgas töötava tugeva ja asjatundliku meeskonnata poleks seda teha suutnud.”

Kivistiku sõnul on Viisnurga tütarfirma SKANO mööbli jaemüük enim kasvanud Ukrainas ja vähenenud Leedus.

“Mööbli jaemüük on III kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 4,1%. SKANO tulemus on mõjutatud Ukraina grivna nõrgenemisest. Usume, et Ukraina on saavutanud poliitilise stabiilsuse ning see parandab riigi majanduskliimat, mistõttu avasime kolmandas kvartalis ühe kaupluse Dnepropetrovskis ja ühe Kiievis,” ütles Kivistik. Seega on SKANO mööblikaupluste ketis nüüd 12 kauplust.

Kivistiku sõnade kohaselt plaanib ettevõte järgnevas kvartalis suurimat käibe kasvu ehitusmaterjalide divisjonis, kuid ka väikest mööbli hulgi- ja jaemüügi kasvu kõigis riikides, kus tegutsetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles