Pärnu uue kunsti muuseum on külmas ja elektrita

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumi juhi Mark Soosaare sõnul omavolitseb võlgu olev omanik nii riigi kui kohaliku omavalitsuse kallal.
Uue kunsti muuseumi juhi Mark Soosaare sõnul omavolitseb võlgu olev omanik nii riigi kui kohaliku omavalitsuse kallal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseum on juba ammu kütteta ning eile võeti omaniku, osaühingu Herder võlgade tõttu hoonest ka elekter.

Muuseumi juhi Mark Soosaare kinnitusel rikub omanik jämedalt seadust ja viitab põhiseaduse paragrahvile nr 32, mille kohaselt ei tohi omandit kasutada üldiste huvide vastaselt, vahendasid ERRi raadiouudised.

Soosaare sõnul omavolitseb omanik riigi kallal, sest majas on ka riigi tööinspektsioon, ja omavalitsuse kallal, sest esimesel korrusel on omavolitsusele kuuluvad näitusesaalid ja kunstimuuseumi osa. "Päris arusaamatu, mis Eesti Vabariigis toimub," märkis Soosaar.

Eile hommikul saatis muuseum pöördumise justiitsminister Rein Langile. "Loodame, et ta oma erakonnakaaslase korrale kutsub," sõnas Soosaar.
 
Pärnu linnavalitsus ei kavatse Herderi kohustusi enda kanda võtta. Linna käitumist selles situatsioonis komplitseerib seegi, et Herder nõuab kohtu kaudu, et linn ostaks Esplanaadi 10 hoone tagasi.

Hoone omanik Robert Herman telefonile ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles