Video: eluohtlik kelgusõit Pärnu tänavail

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline kelgutamisstiil on eluohtlik.
Selline kelgutamisstiil on eluohtlik. Foto: youtube.com

Kasutaja Andyp598 on laadinud videoportaali youtube.com filmilõigu, kus noormehed harrastavad Pärnus Paju ja Suur-Kuke tänaval auto taga kelgusõitu.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnutsi on säärane kelgusõit eluohtlik ja kui politsei seda näeb, ootab rikkujaid trahv.

Peremehe sõnade kohaselt on selline auto taga kelgutamine omamoodi Vene ruleti mängimine ja relv on selle inimese käes, kes istub kelgul. „Kusjuures ei ole vahet, kas see toimub liikluseks avatud või suletud kohas,“ ütles liiklusjärelevalve talituse juht.

Peremees märkis, et füüsikaseadused kehtivad nii teel kui väljaspool seda. „Autoga sel viisil veetav kelk on pea juhitamatu. Eriti ohtlik on see manöövrite ajal, sest pöördel ei liigu kelk auto sõidujäljes, vaid kaldub sellest välja. Mida pikem nöör, seda suurem oht on kelgutajal sattuda vastassuunavööndisse või teelt välja,“ seletas ta.

Politseiametniku sõnutsi võib kelk tee ebatasasuste tõttu üsna kergesti ümber paiskuda. „Auto pidurdamisel ei jää kelk aga seisma enne, kui on toimunud autoga kokkupõrge. Samuti ei ole auto taga kelgutaja nähtav kaasliiklejatele. Seega võib öelda, et kelgul istuja on jätnud oma elu ja tervise üle otsustamise saatuse, õnne või juhuse hooleks. Kelku vedav autojuht aga tõmbab oma kamraadi surma või vigastuste poole,“ lausus Peremees.

Politseinik lisas, et Eestis on auto järel kelgutamise tulemusena saanud inimesi nii surma kui vigastada ja seetõttu ei ole tegemist lõbusa ajaviitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles