Pärnumaal vajus kalur mootorsaaniga läbi jää

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Pärnu lahe jääl. Pilt on illustreeriv.
Kalamehed Pärnu lahe jääl. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Laupäeva pärastlõunal vajus Pärnumaal Valgerannas mootorsaaniga läbi jää merel võrke panemas käinud 27aastane kalamees, kes õnnetust märganud sõbra abiga jääaugust pääses ja arstide hoole alla jõudis.

Õnnetus juhtus kaldast umbes nelja kilomeetri kaugusel, kui mootorsaan läbi õhukese jääkihi vajus ja selle juht ennast jääkülmast veest leidis. „Ilm keeras ära. Lund sadas ja kõik oli üks suur valge pilv,“ rääkis jäise supluse teinud kalur Pärnu Postimehe veebiväljaandele jääauku sattumisest. Nii ei märganudki ta kohta, kus jääkiht lume all mootorsaani kandmiseks liiga õhuke on, ja vajus oma sõiduriistaga külma vette.

Jäise supluse teinud mehe jutu järgi oli vee sügavus õnnetuspaigas 4-5 meetrit. „Hoidsin jää-äärest kinni, ise poleks vist suutnud sealt välja ronida,“ arvas kalur.

Õnneks nägi õnnetust lähedal olnud sõber, kes hädalise välja aitas ja kohale kutsutud kiirabiarstide hoolde andis.

Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amuri sõnutsi toimetas kiirabi alajahtumistunnustega mehe haiglasse, kus ta jäeti mõneks ajaks jälgimise alla ja lubati seejärel kodusele ravile.

Mehe jutu järgi ei olnud õnnetuspaigas võimalik näha, et jää seal ei kanna. „Jää oli ilmselt öösel liikunud. Veepind oli õhukeselt jäätunud ja lund sinna peale sadanud,“ teadis ta rääkida.

Kaluri kinnitusel on tema tervis pärast jäist suplust korras ning mootorsaangi jääaugust välja tõmmatud ja kaldale toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles