Jääfestivali ajaks Pärnu kesklinna kergkatust ei tule

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure tõenäosusega saavad kauplejad jääfestivali ajaks heledad telgid.
Suure tõenäosusega saavad kauplejad jääfestivali ajaks heledad telgid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi Pärnu jääfestivali läbiviijad korraldasid eelmise aasta lõpus arhitektuurikonkursi, et ehitada festivali ajaks kesklinna kergkatus, jääb see rahapuudusel tegemata.

Kergkatuse mõtteks oli leida põnev ja uudne lahendus veebruaris toimuva jääfestivali ajal Rüütli, Hommiku ja Pühavaimu tänaval asuva festivaliala katmiseks. Nii pidi katus kaitsma nii müügikohti, välikohvikuid kui töötubasidki. Kergkatuselt oodati ka, et see oleks kasutatav filmide näitamiseks ja näituste eksponeerimiseks.

Arhitektide liidu, Pärnu linna, Turundustoe ja Loomekeskuse korraldatud konkursi võitjaks kuulutati detsembris noore arhitekti Liisi Vähi töö “Majamuusika”, mida žürii pidas kõige realistlikumalt teostatavaks ja samal ajal ka hästi linnaruumi sobivaks, seisis jääfestivali kodulehel internetis.

Positiivsena toodi veel välja, et pakutud lahendus ei sulge tänavat tervikuna, jättes liikumisruumi liiklejaile kuid samas katab ja kaitseb see kohvikulisi ja müügipunkte. Mängulisust lisab tööle orgaaniline vorm ning võimalus laiuse ja valgusega mängida.

Jääfestivali üks korraldajaid Kaydi Tomson märkis aga jaanuari lõpus, et vaatamata konkursile, jääb katus ehitamata.

“Arhitektuurikonkursil oli üheks tingimuseks, et kergkatuse ehituse maksumuseks on ette nähtud sada tuhat krooni,” seletas Tomson. “Kahjuks osutus võidutöö neli korda kallimaks ja nii otsustasime kergkatusest sel aastal loobuda.”

Küll plaanivad korraldajad hankida jääfestivali ajaks kauplejatele ja kohvikupidajatele valged telgid, mida saab vajadusel soojendada.

Pärnu jääfestival toimub 18.- 27. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles