Külaseltside võrgustik hargneb üle maakonna

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal sai tiitli eduka tegevuse eest kodukoha arendamisel Are valla Suigu-Murru külade piirkond.
Pildil on Suigu seltsimajas tegutseva Murru külaseltsi esinaine Signe Rõngas.
Eelmisel aastal sai tiitli eduka tegevuse eest kodukoha arendamisel Are valla Suigu-Murru külade piirkond. Pildil on Suigu seltsimajas tegutseva Murru külaseltsi esinaine Signe Rõngas. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnumaa Kodukandi kodulehe andmetel on meil 79 külaarenguga tegelevat seltsi ja seltsingut, neist enim Audru vallas.

Seltse ja seltsinguid on moodustatud ka mitme küla peale, peamiselt seob neid ühine külakeskus või tegevusala. Näiteks Kihlepas tegutsevad Eassalu-Neitsi külaselts, Kihlepa klaasikoja seltsing ja avatud noortekoja seltsing, Tõhelas aga muuseumi seltsing ja külaselts.

Andmestiku järgi on külaseltse või seltsinguid Sauga vallas üks, Are ja Tahkuranna vallas kolm, Paikuse vallas neli, Halinga, Surju ja Varbla vallas kuus, Koonga ja Tõstamaa vallas seitse, Häädemeeste ja Tori vallas ning Kaismaga ühinenud Vändra vallas kaheksa ja Audru vallas üheksa.

Maakonna suurimas keskusega Kilingi-Nõmmes asuvas Saarde vallas on kolm külaseltsi ja seltsingut. Need on Sigaste külaseltsing ja Tihemetsa Päevakübar, aga ka naabervalla Surjuga piirneva Ristiküla külaselts asub andmestiku järgi Saardes.

Pärnumaa Kodukant valib tavakohaselt aasta küla või külade piirkonna, läinud aastal sai tiitli eduka tegevuse eest kodukoha arendamisel Are valla Suigu-Murru külade piirkond.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles