Pärnu taluturg korraldab leivapäeva

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval, 5. veebruaril toimub Pärnu Maarja-Magdaleena gildi saalis leivapäev, mille eesmärk on tutvustada Pärnumaa leivatootjaid ja tekitada huvi kodus leivaküpsetamise vastu.

Korraldajate teatel jagavad üritusel nõuandeid nii ettevõtjad kui kodused leivaküpsetajad. Keskpäeval algab juuretise valmistamise õpituba, kus tainast valmistab ja küsimustele vastab Aino Kiltsmann Carl Robert Jakobsoni talumuuseumist. Teada saab, kuidas valmistada juuretist, missugune on õige keskkond ja temperatuur taina kerkimiseks, kui palju lisada jahu.

Leivapäeval saab osta eri maitsega leibu, mahejahu ja juuretist ning vaadata filmi leivategemisest. Oma toodanguga tulevad leivapäevale Vändra Leib, Kabli Pagar, kohvik Mahedik, Jakobsoni talumuuseum ja suur hulk koduseid leivaküpsetajaid. Leivaküpsetamisega seotud raamatuid esitleb Pärnu keskraamatukogu.

Kogu üritus ja õpituba on tasuta.

Sel aastal toimub Pärnu taluturg veel 18. juunil, kui teemaks maitsetaimed ja salatid. 5.-6. augustil aga kaubeldakse hoidiste, leiva ja kalaga ning septembris-oktoobris seente, õunte, kõrvitsate, sibulate ja küüslauguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles