Ehitusmaterjalide tootja Henkel Makroflex kasvatab tehast

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henkel Makroflexi Pärnu tehases valminud ehitusvahud ja hermeetikud jõuavad üle 30 riiki.
Henkel Makroflexi Pärnu tehases valminud ehitusvahud ja hermeetikud jõuavad üle 30 riiki. Foto: Erakogu

Mullu suvel Soomes Oittis tehase sulgenud ja kogu ehitusvahtude ja silikoonide tootmise Pärnu tehasesse koondanud Henkel Makroflex AS loob sel aastal Pärnusse juurde kümneid töökohti.

Ettevõtte juhatuse esimees Sirje Aal ütles, et tootmise laiendamisega võeti Pärnu tehasesse möödunud aastal hooajaliselt ametisse paarkümmend inimest, sel aastal on siin juba juurde loodud üle 30 alalise töökohta. Praegu otsib rohkem kui 100 töötajaga tehas kuut insenertehnilist töötajat.

Möödunud aasta oli Aali sõnutsi Henkel Makroflexile tehase üle 20aastase ajaloo kõige edukam. Põhjuseks nii tootmise ületoomine Soomest Pärnusse kui oodatust kiirem nõudluse kasv Henkel Makroflexi põhiturgudel.

“Majanduskriisi raskust tundsime kõige enam ülemöödunud aastal, kui meie põhiturgudel nõudlus märkimisväärselt kukkus. Eelmine, 2010. aasta aga näitas oodatust suuremat nõudluse kasvu eksportturgudel ning prognoosid ka käesolevaks aastaks on positiivsed,” avaldas juhatuse esimees. “Seoses nõudluse kiire kasvuga oleme juba teinud algust investeerimisprojektidega tänavuste tootmismahtude suurendamiseks.”

Pärnu tehase peamine toodang on polüuretaan-ehitusvahud ja mitmesugused hermeetikud, nagu Makroflex, Ceresit, Moment, Pattex. Eelmise aasta lõpu poole alustati Pärnus senisest keskkonnasäästlikumate ehitusvahtude tootmist.

Tehas ekspordib üle 95 protsendi oma toodangust üle 30 riiki nii Euroopas ja Ameerikas kui Austraaliasse.

Et Pärnu tehas on rahvusvahelise kontserni ja börsiettevõtte Henkel tütarfirma, tehakse mullused majandustulemused teatavaks pärast kontserni majandustulemuste avaldamist.

Kodukeemiat, kosmeetikat ja liime tootvasse globaalsesse keemiatööstuskontserni Henkel kuuluvad Balti riikides peale Henkel Makroflex ASi siinsel turul tarbe- ja tööstusliime ning tarbe- ja autokeemiatooteid vahendav Henkel Balti OÜ ning kodukeemia- ja kosmeetikatoodete vahendaja Henkel Latvia SIA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles