Viisnurk teenis mullu 12 miljonit krooni kasumit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Viisnurk mööblivabrik Suur -Jõe tänaval.
AS Viisnurk mööblivabrik Suur -Jõe tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mööbli ja pehmete puidkiudplaatide tootja AS Viisnurk kasvatas mullu müügitulu ja puhaskasumit. Tänavu üritab kasvatada ettevõte eksporti ja käivet puitkiudplaatide ja mööbli jaemüügi arvelt.

Viisnurga 2010. aasta müügitulu kasvas 2009. aastaga võrreldes 5,9% ja oli kokku 13,9 miljonit  eurot (217,9 miljonit krooni). Samal ajal kasvas kontserni puhaskasum 155 000 kroonilt 12,1 miljoni kroonini ehk 771 000 euroni.

Kontserni 2010. aasta neljanda kvartali müügitulu oli 63,4 miljonit krooni (4,1 miljonit eurot), mis oli 17,2% suurem kui 2009. aastal. Konsolideeritud ärikasum oli 3,8 miljonit krooni (243 000 eurot), mis tähendab 52% kasvu. Puhaskasum kasvas 43% ja oli neljandas kvartalis 3,3 mln krooni (209 000 eurot).

AS Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul olid 2010. aasta neljandas kvartalis kontserni kõik ärisegmendid kasumlikud ning müügitulu kasvas kõikides ärivaldkondades. „Enim, 37% kasvas ehitusmaterjalide müük. Tubli 10% kasvu tegi ka jaemüük. SKANO jaemüügiketis läbi viidud kulude kokkuhoiuprogramm ning müügi 10%line kasv aitas jaemüügi neljandas kvartalis kasumisse,“ teatas Kivistik.

2010. aastal moodustas ekspordi osakaal kontserni käibest 83% ning 2011. aastal plaanib Viisnurk eksporti ja käivet kasvatada peamiselt puitkiudplaatide ja mööbli jaemüügi arvelt.

„Prognoosime, et müügid kasvavad jõudsasti meie Ukraina kauplustes ja Eestis, kus veebruari alguses avasime veel ühe SKANO kaupluse Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses,“ ütles Kivistik.

Viisnurga juhatuse esimees märkis, et Pärnu puitkiudplaatide tehas töötab neljas vahetuses ööpäev läbi ja kuni aprillikuuni on kogu toodang ette ära müüdud. „2010. aasta tulemused näitavad, et AS Viisnurk on kriisile hästi vastu pidanud ning on kriisist väljumas. See on saavutatud tänu meie inimeste loovusele, asjatundlikusele ja teotahtele,“ ütles Kivistik.

AS Viisnurk tegutseb mööbli ja sisustuskauba jaekaubanduse ning mööbli ja ehitusmaterjalide tootmise valdkonnas. Viisnurga äriüksusteks on mööblidivisjon ja ehitusmaterjalide divisjon. Mööblidivisjoni kuulub Ukrainas ja Baltimaades tegutsev mööblikaupluste kett SKANO ja täispuidust kodusisustusmööblit valmistav mööblivabrik. Osaühingul SKANO on tütarfirmad Lätis, Leedus ja Ukrainas. SKANO mööblikaupluste ketis on kokku 13 kauplust: Tallinnas kaks, Pärnus, Riias, Vilniuses, Kaunases, Kiievis kolm, Donetskis, Harkovis ja Dnepropetrovskis kaks.

Ehitusmaterjalide divisjonis toodetakse ja turustatakse kahte pehmetel puitkiudplaatidel baseeruvat tootekategooriat: soojus- ja heliisolatsiooni otstarbel kasutatavaid üldehitusplaate ning seinte ja lagede siseviimistlusplaate. Kontserni peamisteks turgudeks on Skandinaavia, Venemaa ja Ukraina ning Baltimaad.

AS Viisnurk on noteeritud Tallinna börsil alates 5. juunist 1997.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles