Pärnus tellitud takso ootas reisijat Tartus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Toimetusse tuli nördinud naine ja rääkis, kuidas ta tasuta infotelefonilt saadud lühinumbril tellis Pärnus takso, et haiglasse toimetada sõber ja ise arstiga kokkulepitud visiidil käia, aga see kujunes talle üllatuste teekonnaks.

Naine ootas koos tõbisega telefonitsi tellitud taksot Riia maantee servas, külmetas, aeg kulus, kuni viimaks dispetšer talle tagasi helistas ja närviliselt päris, kuhu taksotellijad jäävad, auto ootavat kokkulepitud aadressil juba ammu.

“Siin pole taksot,” oli takso-ootaja nõutu. “Tänav on sirge, kummalgi pool ei seisa siin ainsatki taksot, tõesõna.”

“Takso ootab teid maja number 60 ees,” täpsustas dispetšer.

“Ei oota.”

“Ootab küll.”

Peagi said naised sotti, et juhtunud on kurbkoomiline eksitus: Pärnusse Riia maanteele tellitud takso ootas Tartus Riia tänaval.

Toimetusel õnnestus saada ühendust Tartus töötava Takso 1 dispetšeriga, kes seda lugu veel selgesti mäletas.

“Klient oli väga pahane, kui kuulis, et on Pärnust Tartusse takso tellinud,” meenutas dispetšer. “Aga meie ei saa siin süüdi olla.”

Tõepoolest, ainuke, mis oleks võinud dispetšeris kahtlust äratada, on tõsiasi, et Tartus ei ole Riia maanteed, kuhu takso telliti, vaid Riia tänav.

“Ma ei tea, mis täpselt seda põhjustab, aga eriti tipptundidel juhtub, et telefon ühendab valesti ja meile on tulnud tellimusi Tallinnast ja Viljandist, nüüd siis Pärnust,” ohkas dispetšer Tartus ja kinnitas veel kord, et nende firma teeninduspiirkond on Tartu ja selle ümbrus.

Kuid Takso 1 koostööpartner Pärnus on E-Takso ja neil on üks ja seesama lühinumber, mida valides – nagu selgus – saab mõnikord ühenduse hoopis kaugema piirkonna taksodispetšeriga.

Loost võib järeldada, et taksot tellides tuleb igaks juhuks peale tänavanime öelda dispetšerile linn või asula, kus taksot tellime.

Tänavanimede panemisel oleme olnud vaimuvaesed. Nagu vanasti oli igas linnas Nõukogude ja Lenini tänav, leiab pea igast Eesti linnast Kooli, Uue, Laia, Pika, Pärna, Kuuse, Papli ja Kalevi tänava.

Kirjeldatud eksimuse hind oli haiglasse hilinenud patsient, arstivisiidile ilmumata jätmise eest trahvi maksnud taksotellija, närvikulu Pärnus ja eimilleski süüdi Tartuski.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles