Pärnu lisaeelarvega suurenevad kulud tuludest enam

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Pärnu linn kavatseb vastu võtta esimese lisaeelarve, millega tulude poolel lisandub 350 000 eurot ja kulude osas 1,2 miljonit eurot.

"Lisaeelarve eelnõu ja 2011. aasta eelarvet uues redaktsioonis lihvitakse veel 6. aprillini, siis saadetakse linnavolikogule esimesele lugemisele," ütles Pärnu rahandusala abilinnapea Annely Akkermann.

Akkermann lisas, et võrreldes tuludega, suurenevad kulud rohkem eelmise aasta ligi ühe miljoni euro suuruse arvelduskonto jäägi arvel. "Osa neist kuludest on eelmisel aastal sihtotstarbeliselt saadud raha kasutamine sellel aastal, teine osa kuludest on tehtud vaba jäägi arvel," selgitas ta.

Tasandusfondi eraldise võrra kavandab linn tulumaksuprognoosi alandamist, kuna Akkermanni sõnul tuli halva üllatusena märtsi esimestel päevadel uudis linna maksumaksjate arvu järsust vähenemisest. "Maksumaksjate arv jaanuaris osutus rohkem kui tuhande inimese võrra väiksemaks detsembris olnust," täpsustas ta.

Kardetavalt on langus Akkermanni hinnangul püsiva iseloomuga ja seetõttu otsustas linn vähendada tuluprognoosi üksikisikute tulumaksu osas.

Linna tegevuskulud suurenevad enim teede lumest puhastamise eelarve suurendamiseks.

Detsembris kinnitatud põhieelarves on Pärnu selle aasta tuludeks plaanitud 39,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles