Rumal inimene kasutas jõudu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keegi arulage inimene on Raeküla rannas veeohutuspüstiku puruks peksnud.
Keegi arulage inimene on Raeküla rannas veeohutuspüstiku puruks peksnud. Foto: Lääne päästekeskus

Eelmise aasta talgupäeval paigaldas töökas Raeküla kogukond oma kandi randa veeohutuspüstiku. Hiljuti on keegi rühmanud seal vaata et niisama usinalt, kuid toonud kasu asemel tohutu kahju.

Täna saabus Lääne päästekeskusesse murelik linlane, kes teatas, et Raeküla randa elude päästmiseks paigaldatud päästerõnga ja infotahvliga püstik on pekstud pilbasteks.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo peaspetsialisti Katariina Vaabeli sõnutsi seisab päästeamet niisuguse murega silmitsi igal kevadel. Ikka ja jälle on aktiivsete kodanike või omavalitsuse ehitatud ja üles seatud püstikud lõhutud või mõni päästerõngas varastatud.

Raeküla ranna päästerõngast ei varastatud. Keegi oli hoopis puitu tagudes aega mööda saatnud.

Vaabel rõhutas, et püstikuid ei paigaldata veekogude äärde meelelahutuseks. Nende eesmärk on anda inimestele hädasolija päästmiseks õiged vahendid ja teadmised.

Kohalik päästekeskus on täheldanud arulagedat käitumist Raeküla rannas puidust linnuvaatlustornigi juures. Nimelt tehakse torni alumisel platvormil lõket.

Vaabeli teadmist mööda koristas linna hooldusettevõte sealt täna hommikulgi põlenud puidujäänused. "Linnuvaatlustornis on kindlad reeglid. Üks neist ütleb selgelt, et lahtist tuld ei tohi seal teha," lausus ta. "Seda peaks igale inimesele tema kaine mõistuski ütlema."

Nähes mõnd linlast meie ühist vara rikkumas, palub päästeamet helistada numbril 112. Lõhutud püstikutest tuleks teatada Lääne päästekeskusele numbril 444 7800.

Kõigil, kellel tekib suur vajadus midagi lõhkuda, soovitab Vaabel kasutada liigset energiat näiteks spordiks. "Pärnus on palju vaba aja veetmise võimalusi, kasutage neid," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles