Linn paneb Pärnu Sadama kinnistud müüki

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurel osal sadamaäärsetest kinnistutest laiutavad ümarpuiduvirnad, puitu on seal üle 200 000 tihumeetri. Foto on illustreeriv.
Suurel osal sadamaäärsetest kinnistutest laiutavad ümarpuiduvirnad, puitu on seal üle 200 000 tihumeetri. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linn paneb enampakkumisel müüki mereäärsed kinnistud, mida Pärnu Sadam kasutab hoonestusõiguse alusel.

1996. aastal sõlmitud lepinguga sai sadam kinnistute hoonestusõiguse 99 aastaks tasuta. Sel ajal kuulus sadama aktsionäride hulka Pärnu linn, vahendas "Aktuaalne kaamera".   

Viis kinnistut Vana-Pärnus Kaubasadama teel ja Roostiku tänavas teevad kokku 26 hektarit.  Suurel osal sellest laiutavad tohutud ümarpuiduvirnad, puitu on seal üle 200 000 tihumeetri. Siiski pole kogu territoorium saanud sadama kasutusse üheaegselt ega päris tasuta. Esimesed 13 hektarit andis linn sadamale mitterahalise sissemaksena aktsiakapitali.

2008. aastal toimus maade ümberkruntimine, sadama kasutuses oleva maa pindala suurenes ligi viis hektarit ja sadam maksis selle eest üle kaheksa miljoni krooni. Samal aastal taotles sadam linnalt veel üht kinnistut, mille eest maksis ligi 12 miljonit krooni. Nüüd soovib sadam kinnistud ära osta.

Linnavolikogu pole veel küsimust arutanud ja enampakkumise alghindki on linnavalitsuses alles kaalumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles