Otsimine lõpetati, 19aastane noormees on endiselt kadunud

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati kammisid vabatahtlikud läbi jõeäärt, muuli ja Vallikääru ümbrust.
Viimati kammisid vabatahtlikud läbi jõeäärt, muuli ja Vallikääru ümbrust. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Reedel vabatahtlikud 29. oktoobri varahommikul kadunuks jäänud 19aastast Johannest enam ei otsinud.

Vabatahtlikud otsisid kadunut Pärnust ja selle ümbrusest kolm päeva, teisipäevast neljapäeva õhtuni. Viimasel päevalgi otsiti noormeest niisama hästi kui ühegi juhtlõngata.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo teatel käivitatakse aktiivsed otsingud uuesti, kui Johannese liikumise kohta tuleb päevavalgele uut infot.

Uibo sõnutsi püüab politsei endiselt juurde hankida turvakaamerate salvestisi eraisikutelt ja asutustelt. "Salvestiste läbivaatamine võtab üksjagu aega," tõdes Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem. Ta lisas, et kui juurde peaks tulema uut teavet, kontrollib politsei seda kindlasti.

Politsei püüab leida tunnistajaid, kes võivad olla näinud Johannese liikumist. "Töö Johannese leidmiseks käib igal juhul edasi," lubas Uibo. "Soovin tänada kõiki ametnikke, vabatahtlikke ja koostööpartnereid, kes on meile Johannese otsingutel abiks olnud. Teist on juba seni väga palju abi olnud ja usun, et on edaspidigi."

Nagu eelmisel nädalavahetusel oli Johannes 29. oktoobri ööselgi Hommiku tänava Vaarika ööklubis. Klubi juhi Viljar Lohu sõnutsi viibis noormees peol seltskonnaga.

Eelmisel nädalavahetusel kaotas Johannes ööklubisse oma pangakaardi, mida noormees klubijuhi sõnutsi peokohta küsima ei tulnud. Järgnenud nädalavahetusel läks kaduma aga Johannes ise.

Kaamera salvestiselt võib näha, kuidas 19aastane Johannes sammub pühapäeva varahommikul kell 3.35 Pärnus Vaarika ööklubi trepist alla ja väljub klubist jopeta.

Lohu ütlust mööda näeb klubi kaamera salvestiselt, kuidas Johannes põikab klubi kõrval Hommiku uulitsaga ristuvale Malmö tänavale ja kaob turvakaamera vaateväljast. Kaadrisse jääb elektritakso. "Astus nuka taha, minut–poolteist oli vaikust ja siis elektritakso sõitis minema," kirjeldas Lohu, kelle sõnutsi tuli noormees klubissegi elektritaksoga. "Arvan, et tema elektritaksoga lahkumise tõenäosus on 95 protsenti."

"Meie kaamera ei võta kinni, et ta oleks sealt pärast Mirage’i poole liikunud," lisas Lohu. "Coco Loco, A.P.T.E.K-i ega politsei kaamerad jällegi ei tuvasta, et ta oleks tulnud Vaarikast Rüütli tänava poole."

Lohu jutu järgi valgustasid klubi ette pargitud GoTakso tuled otse kõrvaltänavasse. "GoTaksodel on pardakaamerad, kahe päevaga salvestavad need üle," sõnas ta. "Kui oleks hakatud varem otsima, oleks olnud ehk videolt näha, kas ta istub taksosse või paneb Malmö tänavat pidi jugama."

Kõnealuse elektritakso juht ei mäleta, kelle ta klubi eest peale võttis. Küll on teada, et taksojuht viis kunde Mai 51 ette.

Versioon, et Johannes lahkus ööklubi eest taksoga, pole politseis kinnitust leidnud.

Lohu hinnangul polnud Johannes ülearu purjus. "Ei olnud tal häda midagi, nagu iga teinegi klubikülastaja," kinnitas klubijuht. "Ta ei olnud nii joobes, et oleks tuikunud seinu pidi või kukkunud pikali. Ta oli täiesti adekvaatne: tuterdas natuke pehmema sammuga, muud ei midagi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles