Aasta viimasel päeval oodatakse pärnakaid Raimond Valgret meenutama

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta viimase päeval oodatakse pärnakaid Kuursaali kõrval asuva Raimond Valgre kuju juurde, et süüdata legendaarse helilooja meenutamiseks küünlaid.
Aasta viimase päeval oodatakse pärnakaid Kuursaali kõrval asuva Raimond Valgre kuju juurde, et süüdata legendaarse helilooja meenutamiseks küünlaid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Aasta viimasel päeval kell 16 oodatakse pärnakaid kuursaali kõrvale Raimond Valgre kuju juurde, et süüdata legendaarse helilooja meenutuseks küünlad.

Tänavugi jätkuv mälestamise traditsioon sai aastaid tagasi alguse Valgre pärandi jäädvustamise preemia laureaadi Mati Põldre ja Pärnu Rotary klubi eestvõttel.

Korraldajate soovitusel võiksid inimesed kaasa võtta küünlad, mis lahkudes jääksid põlema ja valgustaksid talveõhtul hämarduvat parki.

Valgre kuju püstitati Pärnu kuursaali kõrvale kohaliku Rotary klubi eestvõttel 2003. aastal, tähistamaks tuntud helilooja 90. sünniaastapäeva. Skulptuuri autor on Rait Pärg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles