Veebruar toob linnabusside graafikus muudatusi (2)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnabuss.
Pärnu linnabuss. Foto: Mailiis Ollino

Veebruari esimesest päevast tehakse Pärnu linnabusside marsruutides ja sõiduaegades mitu muudatust, mis on peamiselt tingitud võimalusest bussidel Pikal tänava ringristmikul ümber pöörata. Samuti on osa liinide sõidumarsruut tehtud sõitjatele selgemaks.

"Liini nr 5 puhul tekitas segadust, et kord sõitis buss Vana-Saugasse, kord Vana-Pärnusse. Sarnane olukord oli ka nr 11ga," rääkis Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Toomas Talts. "Peagi avatav ja Audrust Pärnusse Raba tänavale sõitev buss nr 27 võimaldab varahommikul seal asuvatesse ettevõtetesse tööle jõuda."

Liinile nr 20 lisabussi vajaduse tingis Oja tänavale sõitvate ühissõidukite ülerahvastatus.

Buss nr 5 sõidab 1. veebruarist marsruudil Vabaduse park–Vana-Pärnu–Bussijaam–Vana-Pärnu–Vabaduse park. Buss ei sõida enam Vana-Saugasse, vaid käib kaks korda tunnis Vana-Pärnus.

Buss nr 11 sõidab Vabaduse pargist Sauga alevikku või Lõosse. Selle liini buss ei käi enam Vana-Pärnus, vaid peatub Vabaduse pargi peatuses. Sõidetavad ringid ja kellaajad Sauga aleviku või Lõo poole sõites suurel määral ei muutu, ainult väljumine Sauga alevikust või Lõost nihkub minut senisest varasemaks.

Buss nr 12 sõidab marsruudil Vabaduse park–Vana-Sauga–Bussijaam–Vana-Sauga–Vabaduse park. Selle liini buss ei sõida enam Mai tänavale, vaid käib kaks korda tunnis Vana-Saugas.

Buss nr 20 marsruudil Vabaduse park–Oja–Haigla alustab senisest tund ja 20 minutit varem ehk kell 12.05 Haigla peatusest. Liinil sõidab kaks bussi ja intervall on 20 minutit. Buss sõidab tööpäeviti 1. septembrist 12. juunini.

Bussi nr 25 Audru–Riia mnt–Mai–Papiniidu–Haigla ja nr 28 Audru– Riia mnt–Mai–Papiniidu–Silla küla–Paikuse kool sõiduajad muutuvad hilisemaks. Päevasel ajal Audrust lähtuval suunal isegi kümme minutit. Tööpäeviti ennelõunal sõidab buss nüüd igal tunnil.

1. veebruarist avatakse liin nr 27, mis sõidab Audru kool– Lõvi–Papsaare–Uus-Sauga–Linakombinaat–Raba–Kanepi–Kodara.

Buss alustab sellel liinil sõitu kell 4.55 Jannseni tänava peatusest ning sõidab Vigri ja Põldeotsa kaudu Audru koolini. Audru koolist väljub buss kell 5.20 ja saabub Kodara peatusse kell 5.48. Seejärel alustab sõitu Savi tänavalt Kase peatusest kell 6.08 ja sõidab Kanepi, Raba, Kaevu, Ilvese ja Tallinna maantee peatuse kaudu ning läbi Vigri ja Põldeotsa tagasi Audru koolini.

Buss nr 27 sõidab Audru peatuse ja Pärnu linna vahel piki Pärnu–Lihula maanteed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles