Pildid: kirikuõpetaja kandidaadid tutvustasid end kogudusele

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Eliisabeti kiriku nõukogu ja juhatus kuulasid täna viit koguduse õpetaja kandidaati, kellest kaks, Mart Salumäe ja Algur Kaerma, sõitsid kohale koguni Ameerikast, kuna Salumäe teenib Eesti kogudust Torontos ja Kaerma Vancouveris.

Ülejäänud kandideerijad on Võnnu Jakobi koguduse õpetaja Urmas Paju, Kullamaa Püha Johannese koguduse õpetaja Lembit Tammsalu ja Pärnu praost Tõnu Taremaa.

Kuna Taremaa on praostina ise üks õpetajakohale kandideerijaist, ei saa ta seetõttu valimisi korraldada ega valikut kinnitada. Tema asemel teeb seda Eesti evangeelse luteri kiriku piiskop ja Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets.

Täna Eliisabeti kirikus veel otsusi ei langetatud. Kandidaadid tutvustasid ennast, oma elukäiku ja vaateid ning vastasid küsimustele.

Toiming kuulutati konfidentsiaalseks ja seda ei protokollitud.

Õpetaja valib 16-liikmeline koguduse nõukogu 4. märtsil. Vahepeal tuleb kandidaatidel Eliisabeti kirikus üles astuda pühapäevaste proovijutlustega.

4. märtsil peab jutluse Eliisabeti kirikus piiskop Luhamets, misjärel koguneb nõukogu uue õpetaja nimetamiseks.

"Kõikidele kandidaatidele on võrdsed tingimused," rõhutas koguduse nõukogu liige ja juhatuse esimees Andres Riivits, kelle sõnade kohaselt ootab kogudus uuelt õpetajalt traditsioonilist arusaama usu- ja moraaliküsimustes ning kinnipidamist koguduses harjutud liturgiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles