IT-ettevõtja loobus väikehotelli pidamise kavast

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraana. Foto on illustreeriv.
Kraana. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pärnu ranna rajoonis Aia 30b kinnistu ostnud osaühing Nanook ei taha maja väikehotelliks muuta, vaid piirdub kolme korteriga elamuga.

Kinnistu kuulus varem ekslinnapea Väino Hallikmägi osaühingule Via Grupp. 2008. aastal kehtestas volikogu detailplaneeringu, mis lubas elumajast 32kohalise hotelli teha.

2016. aasta sügisel müüs Via Grupp Aia 30b viie omanikuga osaühingule Inuksuk, eelmise aasta suvel sai kinnistu omanikuks OÜ Nanook. Selle omanikuks on IT-ettevõtja Kristjan Aiaste, kes on loobunud väikehotelli pidamise kavast.

Pärnu linnavolikogu neljapäeval toimuva istungi päevakorras on Aia 30b uue detailplaneeringu algatamine. Vastne omanik tahab ärimaa muuta korterelamumaaks, piirdudes kolme korteriga elamu ja abihoonega.

Enne 2008. aastal detailplaneeringu kehtestamist kartsid ümberkaudsed elanikud, et hotell hakkab häirima piirkonna rahulikku miljööd ja tekitab kitsastel tänavatel parkimisprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles