Pärnu vanimas sõpruslinnas tähistatakse Eesti 100. aastapäeva

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasa keskväljak. Foto on illustreeriv.
Vaasa keskväljak. Foto on illustreeriv. Foto: Teet Roosaar

Pärnu linna esindavad Vaasas linnapea Romek Kosenkranius ja linnavolikogu aseesimees Hillar Talvik. Muusikalise tervituse viib naabritele Pärnust ansambel Tähtihellad Margrit Kitse juhendamisel.

Vaasa ja Pärnu sõprussuhe on püsinud aktiivsena aastakümneid. Alles sel nädalal külastasid sõpruslinna Pärnu haridusjuhid ja koolinoored.

14. veebruaril avati Variska kooli auditooriumis Pärnu linna koolide õpilaste kunstinäitus "Eesti 100". Tegemist on algklasside ja vanema astme õpilaste kunstikonkursi töödega. Külastati veel mitut haridusasutust, osaleti õppetundides ja jagati kogemusi.

Kahe linna suhted loodi juba aastal 1956. Eriti tihe on koostöö kultuuris ja hariduses. Mitme kooli sõpruskool asub Vaasas. Enamik Pärnu linna koore on osa võtnud Vaasa koorifestivalist ja paljud Pärnu kultuurikollektiivid on osalenud seal augustis kunstide ööl.

Tugevamad sõprussuhted on kultuurikollektiividelgi, Pärnu M. Lüdigi nimeline meeskoor ja Vaasa meeskoor Pohjanmiehet on pikaajalised sõbrad. Pärnu ja Vaasa linna kunstnikud on aastaid korraldanud vastastikku sõpruslinnades näitusi.

Tunamullu tähistati mõlemal pool Soome lahte 60 aasta möödumist sõpruslepingu sõlmimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles