Kohtumised vaasalastega rikastavad mõlema maa noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumised vaasalastega rikastavad mõlema maa noori.
Kohtumised vaasalastega rikastavad mõlema maa noori. Foto: Erakogu

Pärnu ja Vaasa on olnud sõbrad mitmekümneid aastaid. Need on mõlemad väikesed suvepealinnad, kus on palju kultuuri. Novembris käisid Vaasa õpetajad-õpilased Pärnus ja nüüd veebruaris sõitsime meie neile külla.

Läksime Vaasa, et tutvuda uute programmidega, näha Soome õppetööd ning tugevdada Pärnu ja Vaasa suhteid. Külastasime Merenkurkku, Onkilahti ja Variska kooli. Nende koolide õppekava on loomingulisem kui Pärnus, meil seevastu organiseeritum, samal ajal on meie tunnid üksteisega väga sarnased. Variska koolis esines Isac Elliot. Kool oli annetanud raha Unicefile ja võitnud fotonäituse, mille auhind oli Ellioti kontsert.

Foto: Erakogu.

Pärnu õpilaste kunstitööd rändavad nüüd Vaasas näitusena, mis algas Variska koolist. Joonistused on teinud 1.–12. klassi õpilased teemadel "EV 100" ja "Elu maa all ja maa peal".

Tutvusime ka projektiga "Liikuv kool", mis proovib teha koolipäevi nii õpilastele kui õpetajatele aktiivsemaks. Soomest said Pärnu õpetajad inspiratsiooni, mismoodi annaks meie koolid rohkem liikuma panna.

Foto: Erakogu

Pärast seda kui olime terve päev koolides rännanud, õhtustasime vaasalastega.

Sõpruslinnas kohtusime Soome õpilastega, kellega soovime edaspidigi suhelda. Avardasime silmaringi ja praktiseerisime inglise keelt. Loodame kindlasti kunagi jälle Vaasa tagasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles