Galerii: hiigelpannoo lööb kaks kärbest ühe hoobiga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal paigaldasid reklaamifirma André töömehed Pärnu bussijaama kõrvale lammutatud Cargobusi hoone seinale hiiglasliku pannoo, millel on kujutatud linna tuntumad vaatamisväärsused ja Eesti Vabariigi 100. aastapäevaga seonduv.

Nelja meetri kõrgune ja 23 meetri laiune pannoo, mille autor on Fred Kotkas, sündis linnavalitsuse ja Pärnumaa ühistranspordikeskuse ühisel nõul.

Pärnu linnakunstniku Janno Poopuu sõnade kohaselt ei osanud keegi ette näha, et varem sama koha peal olnud Cargobusi hoone lammutamise järgne pilt bussiga suvepealinna saabujale Pärnust head muljet ei jäta.

Nii mindi Pärnu linnabussidele pärnaõiedisaini välja mõelnud Kotkase juurde, kes võttis ideest vedu ja visandas  mõtted, mille kaudu saab linna tulnu ülevaate Pärnu tähtsamatest objektidest, töödest ja riigi juubelistki.

"Pärnakadki saavad bussi oodates pannood uudistada ja mõelda, mis sõnumeid ja mõtteid see endas kannab," märkis linnakunstnik.

Pärnu ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk rõõmustas, et bussijaama kõrvale rahvusvärvides kunstitöö üles sai. "Spikriks võib öelda, et kolm armsat värvi peab igaüks sealt ise üles leidma," lausus ta.  

Poopuu sõnutsi on hoone omanikuga kokkulepe, et pannoo jääb bussijaama kõrvale vähemalt aasta lõpuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles