Rootsi koolipoisid tegid lastele karusselli

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslaste valmistatud karussell hakkab ringlema rattapedaalide jõul ringikujulisi rööpaid pidi.
Rootslaste valmistatud karussell hakkab ringlema rattapedaalide jõul ringikujulisi rööpaid pidi. Foto: Urmas Luik

Pühapäevast reedeni on Pärnus Oskarshamni gümnaasiumi tööstuseriala noored koos juhendajatega, et Rootsis valmistatud detailidest Shalomi abikeskuse lastemaja hoovile kokku seada velokarussell.

Oskarshamni sõprade toel on Shalomi lastemaja mänguväljakule kiikesid, karusselle ja muid atraktsioone paigaldatud juba 2009. aastast.

Projekti algataja, Oskarshamni gümnaasiumi õpetaja, ühtlasi Rootsi Shalomi juhatuse liikme Ulf Ljunggreni kinnitusel on Rootsi noormeestele projektis osalemine väga meelepärane olnud, kuna tavapärase detalide ühendamise ja taas lammutamise asemel saavad nad projekteerida ning otsast lõpuni ise valmistada midagi tõesti kasulikku.

“Nad saavad hea töökogemuse, sest töö peab laste turvalisuse huvides olema väga kvaliteetne,” ütles Ljunggren. “Ühtlasi osaleb projektis veel mitu linna asutust, näiteks metalliga aitavad kohalikud ettevõtted.”

Peale Shalomi lastemaja teevad Rootsi sõbrad koostööd Lõpe ja Koonga rahvaga ning seekordki viiakse sinna kingituseks mänguväljaku atraktsioone.

Rootsi õpilaste kõrval külastavad Pärnut ja Lõpet Oskarshamni linnapea Peter Wretlund, Oskarshamni gümnaasiumi direktor ja kohaliku metallitööstuse esindajad, kes soovivad oma silmaga näha, kuidas koostööprojekt on ilmet võtnud.

Eile kohtuti Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga, et rääkida kahe linna suhetest ja tulevikuvisioonidest.

Lastemaja juhataja Kristi Ollino sõnutsi on Pärnu linn otsustanud Rääma 40b lastemaja hoone Pärnu Shalomi abikeskusele müüa.

“Mul on selle otsuse üle väga hea meel,” ütles Ollino. “Oleme lastemajas jõudnud üsna palju uuendusi teha, Rootsi Shalomi organisatsioon on meid alati julgustanud ja tore, et meie mänguväljaku koostööprojekti kaudu avaneb võimalus Pärnu linna ja Oskarshamni suhteid arendada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles