Kasevineeritehase ehitustööd lõpevad aprillis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal maja ehitamisega paigaldatakse Metsä Woodi tehasesse tootmisseadmeid.
Samal ajal maja ehitamisega paigaldatakse Metsä Woodi tehasesse tootmisseadmeid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Soome metsanduskontserni Metsä Wood Pärnusse rajatava kasevineeritehase peamised ehitustööd valmivad tänavu aprillis, märtsis ja aprillis katsetatakse tootmisliine 80protsendise võimsusega.

"Kasevineeritehase ehitustööd on lõpusirgel: aurutorude, ventilatsiooni, suruõhu ja valgustuse tööd viiakse lõpule ja kontoripinnad valmivad aprillis," ütles objekti projektijuht Kaur Laansalu pressiteate vahendusel.

Ettevõtte teatel töötab kasevineeritehase objektil praegu ligemale 100 inimest, nendest umbkaudu poole moodustavad seadmete tarnija Raute töötajad. Raute objektijuhi Hannu Ruotsalaineni teatel tuleb tehasesse 11 liini, mida märtsis ja aprillis 80protsendise võimsusega proovitakse.

Seejärel katsetab Metsä Wood masinaid umbes kolm kuud, misjärel septembris toimub lõplik tootmisliinide üleandmine.

Ettevõte on varem teatanud, et vajab täisvõimsusel tööks ligikaudu 200 töötajat.

Pärnu vineeritehases hakatakse valmistama Kesk-Soomes Äänekoskis toodetud spoonist kasevineeri. Tehase nurgakivi asetati möödunud aasta augustis ja tootmine algab käesoleva aasta lõpus. Kasevineeritehase rajamine Pärnusse on osa Metsä Woodi 100 miljoni eurosest investeerimisprogrammist, mille ettevõte avalikustas 2016. aasta juunis. Programm viiakse ellu perioodil 2017–2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles