Nädala lõpus selgub, mis tuleb Septembri hotelli kinnistule

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aasta arhitektuurikonkursi võidutöö, mis on edasise projekteerimise aluseks.
2005. aasta arhitektuurikonkursi võidutöö, mis on edasise projekteerimise aluseks. Foto: Arhitektuuribüroo Emil Urbel

Nädala lõpuks selgub Pärnu Ranna puiestee 9 tuleva hotelli arhitektuurivõistluse võitja.

Algul 5. märtsil selguma pidanud võitja väljavalimine on arhitektuurivõistluse žürii sekretäri Tiit Silla sõnutsi edasi lükkunud, kuna otsustamine nõuab pikemat arutelu.

"Arutelu on ikka arhitektuursetel küsimustel: mis Pärnu linna paremini võiks sobida, kuna tegu on tundliku piirkonnaga. See esitab väljakutse nii osalejatele kui žüriile. Tööd olid erinevad, mis oli väga positiivne," rääkis Sild.

Ranna pst 9 hotelli arhitektuurivõistlusel soovis osaleda 34 arhitektuuribürood, millest žürii valis välja seitse. 

Võistluse korraldaja ja tellija on suurettevõtja Peter Hundile kuuluv Trading House Property OÜ, mis ostis kõnealuse kinnistu kolm aastat tagasi AS YIT Ehituselt. Rahvasuus tuntakse mainitud asukohta apartementhotelli September kinnistuna.

Hunt on varem rääkinud, et kavatseb rannapromenaadi äärde ehitada nelja–viie tärni väärilise 200 numbritoaga hotelli ühes spaa- ja konverentsikeskusega.

Ideevõistluse eesmärk on saada linnaehituslikult, funktsionaalselt ja arhitektuuriliselt parim lahendus nüüdisaegsele hotelli- ja spaahoonele.

Copy
Tagasi üles