Sotsiaalkindlustusamet taastab abivahendi hüvitised tööealistele

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõendi ja kehtiva isikliku abivahendi kaardi alusel võib inimene endale vajaliku abivahendi üürida või soetada selle otse ettevõttest.
Tõendi ja kehtiva isikliku abivahendi kaardi alusel võib inimene endale vajaliku abivahendi üürida või soetada selle otse ettevõttest. Foto: Urmas Luik

Alates 1. aprillist saavad taas soetada Euroopa sotsiaalfondist rahastatavaid abivahendeid riigi soodustusega ka tööealised isikud.  

Abivahendi hüvitamisele on nüüd jälle õigus tööealisel, kellel on vähenenud või puuduv töövõime või määratud puue.

Tõendi ja kehtiva isikliku abivahendi kaardi alusel võib inimene endale vajaliku abivahendi üürida või soetada selle otse ettevõttest.

Sotsiaalkindlustusameti abivahendite valdkonna juhi Berit Rohtjärve sõnutsi ei tohiks praeguste prognooside kohaselt enam puudujääke Euroopa sotsiaalfondis tekkida. Veebruaris peatati seetõttu abivahendite hüvitamine tööealistele inimestele. 

Laste ja vanaduspensioniealiste abivahendite puhul, mida hüvitatakse riigieelarvest, on hüvitis endiselt mõne vahendi puhul peatatud. See puudutab vahendeid, mis ei ole eluks hädavajalikud ja/või on valmistatud masstoodanguna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles