Paljulapselistele ei hakata tasuta elamumaad jagama

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellu. Illustreeriv foto.
Kellu. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavolikogu lükkas tagasi eelnõu, millega linnavalitsusele oleks tehtud ülesandeks korraldada noortele vähemalt kolme lapsega peredele tasuta elamumaa andmine. 15. detsembriks pidanuks linnavalitsus eelnõu järgi koostama vastava analüüsi ja kalkuleeriva kuluarvestuse.

Linnavolinik Siimo Lopsik (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) esitas eelnõu, lähtudes vajadusest aidata noortel peredel kodu rajada. Krundi omanikuks saamise eeldus pidanuks peale Eesti kodakondsuse, Pärnu linna sissekirjutuse ja kolme alaealise lapse olema teatud aja jooksul täidetud tingimus, et krundile on rajatud kodu. Volinike reaktsiooni jälgides ei võetud eelnõu tõsiselt. Suisa naljaviskamise kõrval oli tõsisem etteheide, et esitaja oli välja tulnud toore eelnõuga. Majanduskomisjonis ei leidnud eelnõu häältega 4:7 toetust. 

Sotsiaaldemokraat Kalev Kaljuste kiitis küll Lopsiku algatust, kuid nimetas eelnõu algataja vastuseid küsimustele üldsõnaliseks, mistõttu ei saavat eelnõu toetada. Volinik Hillar Talvik (Keskerakond) ei pidanud maa tasuta andmist mõistlikuks ja soovitas vaadata Soome kogemusi rendimaa ja -korteritega.

Meer Romek Kosenkranius ütles, et linnavalitsus toetab mõtet korraldada mitmelapseliste noorte perede elamispinna vajaduse uuring, seda enam, et algatus on olemas, kuid tunnistas, et ei ole võimalik hakata tasuta krunte jagama.

Eelnõu lükati tagasi 23 vastuhäälega, poolt oli kaheksa volinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles