Galerii: korvpallifännide retro-Ikarus tegi Pärnu vahel esimese tiiru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu korvpalli esindusmeeskonna juht Johan Kärp pidas sõna: eilse Pärnu Sadama ja Tartu ülikooli korvpallilahingu eel sõitis Pärnu vahel punast karva retrohõnguline Ikarus 250, millega Pärnu klubi poolehoidjad lõpuks spordihalli ukse ette vurasid.

„Üle kivide ja kändude me ta liikuma saime, aga asi oli seda väärt,” kiitis Kärp 28aastase „vanakese” tervist. „Saime kinnituse, et temaga on võimalik sõita.”

Pärnu meeskonna sümboolika ja piltidega dekoreeritud Ikaruse esimese reisi tegid koos Kärbiga kaasa klubi toetajad Sander Kilk, Merike Killing, Siim Suursild, Andrus Aljas ja korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

„Saime kinnitust, et buss on igati asja ette läinud. Inimesed pöörasid pead ja jäid järele vaatama, kui neist mööda sõitsime,” märkis Kärp.

Korvpallimeeskonna juhi sõnutsi pole Moldovast Pärnusse kolinud Ikarus veel oma parimas vormis ja lähiajal tahab veel natuke putitamist. „Ma ise eriline tehnikamees ei ole, kuid Arko Lõhmus lubas käigukasti ja mootori kallal veel natuke nokitseda ja pisivead parandada,” seletas Kärp, kelle jutu järgi peaks punane Ikarus tegema järgmise tiiru Pärnu meeskonna veerandfinaalseeria esimese kodumängu ajal.

Kärbi sõnutsi loodab ta varsti ise Ikaruse rooli istuda. „Teooriaeksam on mul nüüd tehtud. Kui sõidueksamgi tehtud saab, saan rooli istuda,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles