Tori vallas jõuab suvel vabaõhulavale "Toomas Nipernaadi"

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullu tõi teatri-, muusika- ja filmimeediumiga tegelev produktsioon Temufi Tartu seikluspargis lavale “Tom Sawyeri seiklused”. Arhiivifoto.
Tunamullu tõi teatri-, muusika- ja filmimeediumiga tegelev produktsioon Temufi Tartu seikluspargis lavale “Tom Sawyeri seiklused”. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Suvel etendub Tori vallas Linnamehe puhkekeskuse tiigi kaldal August Gailiti romaanil põhinev romantiline lavastus "Toomas Nipernaadi".

Romaanile on dramatiseeringu teinud Ott Kilusk, kes on lähtunud peamiselt neljast novellist: "Toomas Nipernaadi", "Pärlipüüdja", "Kaks svidrilindu-paabukest" ja "Seeba kuninganna".

Etenduse lavastaja Peep Maasik peab oluliseks väärtustada Gailiti pärandit, kelle looming vajab tutvustamist tulevaile põlvkondadele.

"Emotsioon, mida maailmast on vajaka – see on armastus," selgitas Maasik. "Gailiti tegelased aga lausa pulbitsevad armastusest. Nad janunevad selle järele!"

Ühtlasi on see diplomilavastus Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia 12. lennu näitlejatudengitele Maarja Tammemägile ja Karolin Jürisele, kes pälvis hiljuti Kalju Komissarovi nimelise stipendiumi.

Lavastuses teevad kaasa näitlejad kogu Eestist ja nimitegelast mängib Pääru Oja, kelle maagilisele teekonnale satuvad näiteks Ursula Ratasepp, Kärt Tammjärv, Kaili Viidas, Jaune Kimmel, Jüri Vlassov, Silver Kaljula, Tanel Ting. Instseneeringu kunstnik on Jaanus Laagriküll ja muusikalise kujunduse seab paika Jaan Sööt.

Etendused toimuvad augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles