MTA lahendab dividendide maksmise muret

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Maksu- ja tolliamet (MTA) on koostanud äriühingu osanikele abistava juhendmaterjali, mis aitaks eristada äriühingu osaniku, juhatuse liikme ja töötaja tasusid ning neid vastavalt maksustada.

Tööjõumaksude tasumisega seotud probleemide lahendamiseks on koostöös rahandus­ministeeriumi ja partneritega valminud juhend, mis lähtub ringkonnakohtu suunistest. Juhendi abil soovib MTA luua selgust ja hoida ära olukorrad, kus osanikud jätavad enda töise panuse eest tasu või juhatuse liikme palga maksmata ja võtavad töötasu asemel dividende.

MTA maksude osakonna tali­tusejuhataja Tiina Normaku sõnutsi on dividend igati seaduslik, kuid see ei tohi asendada töötasu.

MTA maksuauditi osakonna juhataja asetäitja Eilike Pruuli sõnutsi soovib amet tuua senisesse olukorda muutust, suheldes ja nõustades ettevõtjaid ­nagu seda tehti töösuhte varjamise probleemiga.

Kavas on kontakteeruda tegutsevate ettevõtete osanikest juhatuse liikmete või töötajatega, kellele kuuluv äriühing maksab regulaarselt dividende, kuid töötasu ei maksa või maksab miinimumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles