Pärnu-Jaagupi õpilased peavad fotojahti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotoaparaat. Foto on illustratiivne.
Fotoaparaat. Foto on illustratiivne. Foto: Georg Kõrre

Pärnu-Jaagupi pikaaegne geograafiaõpetaja ja koolimuuseumi asutaja May-Elisabet Maiste saanuks 31. mail 90aastaseks, temale kui legendaarsele inimesele pühendab kool kodu-uurimispäeva.

Ürituse eestvedaja on ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ning koolimuuseumi juhataja Tiiu Muhu, kelle jutu järgi jaguneb päev kolme ossa.

Koolimajas algab päev 5.–8. klassi õpilastele viktoriiniga kodukandi kultuuriloost ja jätkub kultuurimajas kuue kodu-uurimistöö esitlusega. “Uurimuste teemad on seotud töödega, mida Maiste omal ajal juhendas,” täpsustas Muhu.

Põhiesinejad on seits­mendast klassist, ettekandjad käsitlevad Pärnu-Jaagupi postkontori teemat, koolibände läbi aja, rahvatantsurühma tegevust, kodualevi Männi ja Uue tänava maju ja nende elanikke. Praegusajale kohaselt täiendab esitlust droonivideo Männi tänavast linnulennult. Üks õpilasesitlustest on pühendatud kohaliku tuntud ­koduloolase Sergei Seelandi elule ja tegevusele.

Praegusajale kohaselt täiendab esitlust droonivideo Männi tänavast linnulennult.

Külalisesinejad on kohalikud pühendunud muinsuskaitsjad ja ajaloouurijad Mati Rosenstein ja Elmu Rukki. Videotervituse saadab Aldo Kals, kes annab omamoodi e-tunnis õpilastele näpunäiteid kodulooliste teemade käsitlemiseks.

Tublimaid autasustatakse Eesti lipu päeval, 4. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles