Lätist jõuab Eestisse 300 000 plekkpakendit päevas (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandipakendi tagastus on võrreldes paari aasta tagusega langenud pea 30 protsenti.
Pandipakendi tagastus on võrreldes paari aasta tagusega langenud pea 30 protsenti. Foto: Marko Saarm

Pandipakendi tagastus on võrreldes paari aasta tagusega langenud pea 30 protsenti. Iga päev jõuab Läti piirilt Eestisse 300 000 plekkpakendit.

„Näiteks tagastati 2016. aasta esimese viie kuuga 2,93 miljonit plekkpurki, seevastu 2018. aastal tagastati sama ajaga ainult 2,07 miljonit plekkpurki – see on pea 30protsendiline langus,” sõnas Eesti Pandipakendi tegevjuht Kaupo Kraba.

Piiritagune taara ei ole Eestis registreeritud, seega on sealt toodud purgid-pudelid taaraautomaadile prügi. Neile, kes Lätist kaupa ostavad, oleks Kraba sõnul ainus korrektne võimalus viia need pakendikonteneritesse, kuid väga suur osa sinna ei jõua.

Alkoholivabade toodete puhul on praegu lubatud Eesti pandimärki kasutada toodetel, mida müüakse muuhulgas Eestist välja. Kuigi teoreetiliselt on võimalik teatud tooteid Eesti taaraautomaati „sööta”, on see keelatud. „Pean märkima, et tegu on piiriülese jäätmeveoga, mis on enamikul juhtudel karistatav,” rõhutas Kraba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles