Pihlaka talus puhkes beebibuum

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlaka talu kitsed. Arhiivifoto.
Pihlaka talu kitsed. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal Audru vallas Pihlaka talus on kevadsuvine beebibuum.

Paar päeva tagasi ilmavalgust näinud kaks Shetlandi poni märavarssa kepsutavad juba hoogsalt koplis ja ootavad endale sobivat nime. Samuti rõõmustavad järelkasvu üle kitsed, lambad, küülikud ning muudki koduloomad ja -linnud, teatas Pihlaka talu perenaine Katrin Pirs.

„Kevad sellega kaasneva suure loomalaste sündimusega on talurahvale olnud alati kiire, ent põnev aeg,“ ütles Pirs ja lisas, et talle teeb eriti heameelt see, et sel aastal haudus kana ise tibud välja.  Seega polnud vaja kasutada inkubaatorit. „Nii ongi loomulik ja looduslik,“ märkis ökoloogilise eluviisi propageerija Pirs.

„Praegu on suurepärane võimalus võrrelda, kui palju erinevad loomalapsed oma vanematest, seetõttu pööramegi kevadsuvel erilist tähelepanu just loomalaste tutvustamisele,“ rääkis Pirs. Lisades, et kuna pererahval on ideedest alati puudus, kestab talu Facebooki fännilehel konkurss varssadele sobivate nimede leidmiseks.

Pihlaka talu üks eesmärke on säilitada ja tutvustada Eesti tõugu koduloomi. Talu loomapargis on üle 100 looma-linnu ja paljude liikide minivormid. Loomapargi kõrval kuuluvad looduskeskusesse vanavara eksponeeriv muuseumimaja ja tähistatud loodusrajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles