Pärnumaal kerkivad maabusside piletihinnad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaam.
Pärnu bussijaam. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavalitsuse tellitavatel liinidel tõuseb 1. juulist bussipileti hind keskmiselt kolm protsenti, ümardudes viie eurosendi täpsuseks.

“Maaliinidel ei ole me 2008. aasta kevadest pileti hinda tõstnud, kuid kütuse hind on vahepeal tõusnud, omavalitsuste ja riigi toetust napib ning liine me vähendada ei taha,” põhjendas maavanema korraldusega tehtud otsust maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu.

Bussipileti hinna europärasemaks ümardamine tähendab seda, et kaovad ühe- või kahesendise täpsega hinnad, nagu 1.02 või 2.04 eurot.

“Krooni ajal oli pileti hinna täpsus üks kroon, nüüd viis senti, bussifirmad on sellega nõus, bussijuhid loodavad, et viiesendised on kauem käibel kui ühe- ja kahesendised,” möönis Rahu, mõeldes pool aastat eurotsoonis kehtivale ühisrahale.

Maavalitsuse tellitavatel maakonnaliinidel on kalleim pilet kaks eurot 30 senti ja kuupileti madalaim hind seitse eurot.

Pärnu–Sindi liinil number 40 ja Pärnu-Sauga kooli liinil number 57 maksab eelmüügist ostetud üksikpilet 65 senti ja bussist ostes euro, kusjuures need piletid kehtivad üks tund kompostris märgitud kellaajast arvates.

Uuendusena saab neil liinidel  kasutada ettemakstud kiipkaarti. Avo Rahu selgituse järgi peab sõitja selleks soetama bussifirmalt kiipkaardi ja kui kaardil on ettemaks kuni 20 eurot, saab nimetatud kiibiga maksta bussis sama piletihinda, mis kioskistki ostes.  Kui aga kaardil on ettemaks suurem kui 20 eurot, on soodustusega pileti hind 60 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles