Uuenenud Vallikäär avati vihmasabinas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linapea Toomas Kivimägi ütles uuenenud Vallikääru avamisel, et tulemus ületas meie kõigi ootusi.
Pärnu linapea Toomas Kivimägi ütles uuenenud Vallikääru avamisel, et tulemus ületas meie kõigi ootusi. Foto: Urmas Luik

Reede õhtul avati Pärnu südalinnas uuenunud Vallikäär, mis on linna üks uhkemaid rajatisi. Avaüritus viidi läbi viimase ehitustööna valminud poterni ehk läbi valli kulgeva ristkäigu juures

Nagu tellimise peale hakkas vahetult enne pidulikku tseremooniat vihma tibama. Selle peale väjendas linnapea Toomas Kivimägi, et tänu vihmale muutub Vallikäär iga päevaga, võiks öelda isegi iga tunniga aina ilusamaks. Tõepooles on juunikuu põuaste ilmadega vallikraavi kallastel muru juba õige kolletama hakanud.

Linnapea sõnutsi ületas Vallikääru uus väljanägemine meie kõigi ootusi ja ulatas tänutäheks lillekimbu projekti autorile Kersti Lootusele.

Pärast pidulikke kõnesid ja tervitusi keerati lukust lahti poterni värav.

Vallikääru, -kraavi ja kraaviäärse luha rekonstrueerimine läks maksma 75,4 miljonit krooni, Euroopa Liidu toetus moodustas sellest 64,1 miljonit krooni.

Pärnu Vallkääru avamine läks sujuvalt üle veefestivali Watergate avamiseks. Ikka vihmasajus, nagu ühele korralikule veefestivalile kohane.

Veefestivali “Watergate” korraldaja Priit Valkna kinnitas reede õhtul Pärnu Postimehele, et veefestival ja Pärnu linnavalitsus teevad pärnakatele väikese kingituse: laupäeval kella 12-15 on Endla teatri kassas pärnakate jaoks müüki pandud 500 Seali kontserdi piletit soodushinnaga 25 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles