Bussijaama kohvikust saab nüüd kohapeal tehtud leiba-saia osta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootasid kohviku avamist juba varakult ja tõttasid kohe ostma.
Inimesed ootasid kohviku avamist juba varakult ja tõttasid kohe ostma. Foto: Ants Liigus

Pärnu maaliinide bussijaamaga samas majas asuvat kohvikut hakkas eilsest Cibuse asemel pidama Pagaripoisid, mis pakub ostjatele kohapeal küpsetatud leiba, saia ja sepikut.

“Nüüd on kohvik pühapäeval ka lahti ja juba kella seitsmest,” rõõmustas üks külastajaist. “Siin on hea aega parajaks teha ja bussi oodata.”

1. juunil lõpetas Cibus samas kohas kohviku pidamise. Pagaripoisid investeeris 22 000 eurot kohviku uuendamisse, millest veidi üle 6000 euro kulus ahju ostmiseks.

Ahi on ka Pagaripoiste Pühavaimu tänava kohvikus, kuid selle võimsus lubab küpsetada korraga kümme pätsi leiba või saia-sepikut. Bussijaama kohviku ahjus saab teha 30–50 leiba või saia-sepikut tunnis. Mõlema Pärnu kohviku juhataja Maris Mäesaare jutu järgi võimaldab see kohvikul iga paari tunni tagant leiba küpsetada, seega peaks värske leib ja sai kogu aeg müügil olema.

Pagaripoisid valmistavad praegu kolme sorti leiba, saia ja sepikut: 450grammist rukkileiba, 250grammist rosinatega kõrvitsasaia ja 250grammist kliisepikut. “Üheeurost hinda on kliendil hea meelde jätta, tegemist on käsitööga, saias rosinaid taga ajama ei pea,” põhjendas Mäesaar kõikide leibade-saiade ühesugust hinda.

Pagaripoiste turundusjuhi Martin Pärna sõnutsi kavatsevad nad suvel tegema hakata veel rukkiteradega Murueide leiba. Rohkem leibade-saiade sortimenti plaanis laiendada ei ole.

Leiva-saia kõrval on kohvikus müügil saiad, koogid, küpsised.

Uue kohviku sisekujunduse tegi Merle Vinnal. Külastajal on võimalik valida pukkidel, toolidel või diivanil istumise vahel, kokku mahub istuma ligi 23 inimest. Lastele on oma nurk mänguasjade ja tahvliga, külastajatele lugemiseks on kohvikusse tellitud Pärnu Postimees, Õhtuleht ja Kroonika.

Kohvikule käis edu soovimas linnavolikogu esimees Vahur Mäe, kes rõõmustas, et varasema kahe inimese asemel pakub kohvik tööd nüüd kolmele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles