Rein Eglon jätab Koidula kooli

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Esmaspäeval kuulutas Pärnu linnavalitsus välja konkursi Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori 31. augustil vabaneva ametikoha täitmiseks, avalduste esitamise tähtaeg on 18. juuli.

„Saladust Egloni lahkumisest ei ole tehtud, oleme seda ammu rääkinud,” tõdes Pärnu abilinnapea Jane Mets seoses juba mõnda aega ringelnud juttudega Rein Egloni (pildil) äraminekust koolijuhi kohalt.

Et fakt 1980. aastast Koidula kooli juhtinud Egloni lahkumisest just nüüd pärast lõpuaktust ametlikult avalikuks sai, oli Metsa väitel tingitud asjaosalise enda soovist. „Eglon on niivõrd tagasihoidlik inimene ja ta rõhutas, et aktuste ajal on põhitähelepanu siiski lõpetajatel, tema persoon ei ole seal üldse oluline,” nentis ta.

Mets pidas tarvilikuks toonitada, et ehkki 31 aastat algul L. Koidula nimelist Pärnu 2. keskkooli, siis Koidula gümnaasiumi juhtinud Eglonil on aastaid üksjagu, polnud vanus takistuseks senisel ametikohal jätkamiseks.

„Ei-ei, mingit ettepanekut pole tehtud,” ütles abilinnapea. „Ta on terve õppeaasta rääkinud, et see jääb tema viimaseks, aga lahkumisavaldus laekus nüüd.”

Rääkides väljakuulutatud konkursist, märkis Mets, et kindlasti ei ole nii tugevale ja auväärsele koolile uut juhti leida kerge. Küll tihkas abilinnapea väita, et komisjon, kuhu kuulub ka Rein Eglon, üritab leida ametisse asjalikku juhtimiskogemusega inimest, kelle kohta võib häbenemata öelda “maa sool”.

Eelistusi selle põhjal, kas kohataotleja on kohalik või mujalt Eestist, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi juhitav komisjon ei tee. Samuti ei mängivat Metsa kinnitusel konkursil vähimatki rolli kandidaadi parteiline kuuluvus.

„Olen kindel, et augusti esimesel nädalal saavad pärnakad kuulda igati väärika inimese nime,” ennustas samuti Koidula gümnaasiumi direktori ametikoha täitmise konkursi komisjoni kuuluv Mets.

Rein Eglon oma sammu kommenteerida ei soovinud ja piirdus märkusega, et jutud tema lahkumisest on tugevasti liialdatud: ta on jätkuvalt oma ametis 31. augustini.

Kui Eglonil on ühe kooli juhi staaži üle 30 aasta, siis ega ülejäänud Pärnu gümnaasiumide direktoritel seda suurt vähem kogunenud ole.

Vladimir Klevtsov juhib Vene gümnaasium 1989. aastast, Silja Kikerpill on Hansagümnaasiumi eesotsas 1996. aastast, Andres Laanemets Sütevakas 1998. aastast, Mart Kuuskmann ühisgümnaasiumis 1. septembrist 1999, Margus Veri Ülejõe gümnaasiumis alates 2000. aasta oktoobrist ja Karin Kurvitski on täiskasvanute gümnaasiumi juhtinud kümmekond aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles