Elise sõidab Walesi koorikonkursile

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kiriku tütarlastekoor Elise valmistub sõitma Walesi muusikafestivalile.
Pärnu Eliisabeti kiriku tütarlastekoor Elise valmistub sõitma Walesi muusikafestivalile. Foto: Erakogu

Tuleval nädalal, 5.–8. juulini osaleb Pärnu Eliisabeti tütarlastekoor Elise rahvusvahelisel Llangollen Eisteddfodi muusika- ja tantsufestivalil Walesis.

Festivalil osaleb 102 kollektiivi Euroopast, Aasiast, USAst ja Aafrikast. Avatud on koori, soolo, folgi ja tantsu kategooriad, toimub 20 kõrgetasemelist konkurssi. Elise võistleb Eestist ainsa kollektiivina ja osaleb kahes kategoorias: seenior-lastekoorid ja rahvalaul.

Walesi linnakesesse Llangollenisse koguneb igal suvel ligemale 4000 esinejat neljalt kontinendilt. Lauljaid, tantsijaid, koore ja ja soliste osaleb umbes 50 riigist. Paviljonis, kus toimuvad konkursid ja kontserdid, jagub ruumi 6000 pealtvaatajale. Linn täitub festivali ajaks 50 000 külalisega.

Elise tütarlastekoori dirigendi Kai-Tõe Ellermaa sõnutsi valiti Elise otse põhikonkursile. “Valituks osutumine, seda mõlemas kategoorias, on koorile suur tunnustus,” rääkis Ellermaa. “Llangollenis toimub ka eelkonkurss, kus igas kategoorias valitakse hulga kooride seast kaks paremat, kes lisanduvad põhikonkursil osalejatele. Huvi võistluse vastu on suur, soovijaid väga palju ja tase kõrge.”

Pärast konkurssi sõidab Elise Londonisse, tagasi Eestisse jõutakse 12. juulil ja liitutakse Pärnu rahvusvahelise koorifestivaliga “Europa Cantat Junior”. Elise osaleb siis Aafrika muusika ateljees, mis töötab Kenya dirigendi Ken Wakia käe all. Ateljees on 130 noort lauljat, kellel tuleb selgeks õppida üheksa Aafrika laulu.

Elise astub Pärnu koorifestivalil üles ka oma Eesti muusika kavaga, mida Llangolleniski esitatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles