Politsei paneb sadamatesse ohutusteemalised plakatid

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infoplakatite eesmärk on värskendada merele minejate mereohutusalaseid teadmisi.
Infoplakatite eesmärk on värskendada merele minejate mereohutusalaseid teadmisi. Foto: Urmas Luik

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) alustas ennetusprojekti, mille raames paigaldatakse Eesti sadamatesse ja parvlaevadele mereohutuse põhitõdesid meelde tuletavad infoplakatid.

Mereohutusteemalised plakatid pannakse üles koostöös sadamate haldajatega nii suurematesse kui väiksematesse reisi-, kauba- ja kalasadamatesse ning parvlaevadele kõikjal Eestis.

Pärnu maakonnas tulevad plakatid Muriste, Matsi, Kastna, Värati, Liu, Paatsalu, Rannametsa, Jaagupi, Treimani, Raeküla, Võiste, Pärnu, Vana-Sauga, Kihnu, Munalaiu ja Manilaiu sadamasse.

PPA piirivalveosakonna ennetus- ja teavitusteenistuse vanem Kati Nõmm ütles, et Pärnumaal saavad plakatid ka Kihnu, Muna- ja Manilaiu ning mandri vahel sõitvad parvlaevad.

“Nädala alguse seisuga on infoplakatid väljas Pärnu jahtklubi, Sauga ja Pärnu jõe rannakalurite sadamas, Tahkuranna vallas Võiste, Häädemeeste vallas Rannametsa, Jaagupi ja Treimani sadamas ning reisiparvlaevadel Liisi ja Amalie. Ülejäänud plakatid paigaldatakse teenistuse käigus,” sõnas Nõmm.

Eesmärk on värskendada ja laiendada merele minejate mereohutusalaseid teadmisi, et tagada ohutu liiklemine Eesti vetes. Infoplakatitel on ühtlasi merevalvekeskuste telefoninumbrid ja raadiosagedused, et nii nõu küsida kui hädaolukorras abi saada.

PPA andmetel toimus möödunud aastal Eesti merel ja piiriveekogudel kaheksa inimohvritega õnnetust, milles hukkus 12 inimest ja kaks jäi kadunuks. Kokku registreeriti mullu 179 ja 2009. aastal 131 päästejuhtumit.

Piirivalvurid korraldasid otsingu- ja päästeoperatsioone 82 juhul, hädas inimesi oli 310, neist päästeti 212 ja 84 pääses omal jõul.

Peamiselt põhjustasid õnnetusi veesõidukite tehnilised rikked, merel liiklejate eksimused ja hooletus. Hädasolijad ja abivajajad olid üldjuhul harrastuskalurid ja -meresõitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles